The Vin in vintage,
The story of Dutch World Bikes.

The man behind Dutch World Bikes is Vin Baltussen. He's as vintage as the bikes he's working on. Since 1997, he has been the owner and graphic designer at Vormidabel Reclame & Communicatie (Vormidabel Advertising & Communication), but in the distant past he worked as a bicycle and moped mechanic. 

In 2018 kwamen zijn twee vakgebieden definitief samen, met het idee om Nederlandse fietsen uit de jaren 40, 50 en 60 een nieuw leven te geven als vintage urban designfietsen. Dus sinds 2018 heet zijn bedrijf officieel Vormidabel Reclame, Communicatie en Fietsdesign. Waarbij die laatste discipline beter bekend is als Dutch World Bikes.

Bringing bicycles from the past to the present.

Dutch World Bikes restaureert vintage fietsen alsof ze net uit de rijwielfabriek van vroeger zijn komen rollen. Onzichtbaar passen we ze aan naar de eisen van deze tijd, met nieuwe onderdelen. Denk aan de voor- en achternaaf, het stuur, de stuurpen, de zadelpen en het zadel. We monteren een roest- en onderhoudsvrije ketting en rusten de fiets uit met antilekbanden van topkwaliteit. De gelakte delen blijven zoals ze zijn. De butsen en kleine beschadigingen worden met anti roest behandeld en vervolgens in een 2-componenten blanke lak gezet. Dus de echte karakteronderdelen, het frame, de voorvork, de spatborden en de bracketdelen, die blijven origineel. Want daaruit spreekt het verhaal van een fiets. En Dutch World Bikes geeft dat verhaal nieuw elan.