De Vin in vintage,
het verhaal van Dutch World Bikes.

De man achter Dutch World Bikes is Vin Baltussen. Hij is net zo vintage als de fietsen die hij onder handen neemt. Sinds 1997 is hij eigenaar en grafisch designer bij Vormidabel Reclame & Communicatie, maar in een ver verleden was hij werkzaam als fiets- en bromfietsmonteur. Die fietskriebels zijn altijd gebleven. 

In 2018 kwamen zijn twee vakgebieden definitief samen, met het idee om Nederlandse fietsen uit de jaren 40, 50 en 60 een nieuw leven te geven als vintage urban designfietsen. Dus sinds 2018 heet zijn bedrijf officieel Vormidabel Reclame, Communicatie en Fietsdesign. Waarbij die laatste discipline beter bekend is als Dutch World Bikes.

Met de fiets van vroeger naar nu.

Dutch World Bikes restaureert vintage fietsen alsof ze net uit de rijwielfabriek van vroeger zijn komen rollen. Onzichtbaar passen we ze aan naar de eisen van deze tijd, met nieuwe onderdelen. Denk aan de voor- en achternaaf, het stuur, de stuurpen, de zadelpen en het zadel. We monteren een roest- en onderhoudsvrije ketting en rusten de fiets uit met antilekbanden van topkwaliteit. De gelakte delen blijven zoals ze zijn. De butsen en kleine beschadigingen worden met anti roest behandeld en vervolgens in een 2-componenten blanke lak gezet. Dus de echte karakteronderdelen, het frame, de voorvork, de spatborden en de bracketdelen, die blijven origineel. Want daaruit spreekt het verhaal van een fiets. En Dutch World Bikes geeft dat verhaal nieuw elan.