Recycling

De e-bikes zijn niet aan te slepen. Het aanbod komt van overal en vaak laat de kwaliteit te wensen over. Accu’s gaan snel kapot en vervanging is vaak geen optie. Fietsen op het loodzware vehikel dat overblijft ook niet. Dus zowel de fiets als massa's batterijen belanden op de schroothoop.

Dutch World Bikes heeft een antwoord. Het bedrijf verzamelt oude, versleten rijwielen van roemruchte merken als Gazelle, Batavus, Empo en Juncker en bouwt ze om tot elektrische urban-lifestyle-fietsen die voldoen aan alle eisen van deze tijd.

Het lijkt alsof ze net uit de rijwielfabriek van vroeger zijn komen rollen, maar onderhuids zijn deze rijwielen hypermodern. Denk aan de voor- en achternaaf, het stuur, de stuurpen, de zadelpen en het zadel. Maar de echte karakteronderdelen, het frame, de voorvork, de spatborden en de bracketdelen, die blijven origineel. Want daaruit spreekt het verhaal van een fiets.

De fietsen zelf worden hergebruikt, maar ook de nieuwe onderdelen hebben een duurzaam voordeel. Zo heeft de nieuwe, elektrische naaf maar 3 batterijen, die bovendien veel langer meegaan.

Zo geeft Dutch World Bikes een nieuwe betekenis aan recycling.