Veeno - Silver rocket bird

Merk: Veeno

Type: Silver Rocket Bird

Achternaaf: 2 versnellingen Duomatic

Wielmaat: 26 x1 3/8

Bouwjaar: 1963

Kleur: Zwart

Prijs: VERKOCHT

Bagagedrager optioneel

De Veeno fietsfabriek heeft bestaan van 1917 tot 1967. Er zijn in die tijd ongeveer 220.000 fietsen gebouwd. Het Hollandse merk was gehuisvest in Bedum, Groningen. Deze Silver Rocket Bird is wel een heel speciale Veeno. Dit rijwiel is geheel gerestaureerd en kan nog een mensenleven mee.

De originele lak is behouden gebleven en behandeld met een industriële roeststopper. Vervolgens hebben we de lak voorzien van een tweecomponenten autolak. Ook de chroomdelen (waar nodig) zijn behandeld met deze roeststopper. Het achterwiel is voorzien van een Sturmey Archer Duomatic-naaf en rvs spaken met een messing nippel. Daardoor heb je dus de beschikking over twee versnellingen en een terugtraprem. Het voorwiel heeft een dynamonaaf en natuurlijk ook rvs spaken. En natuurlijk ontbreekt het Brooks-zadel niet: een waar genot voor je achterste!

Verder is dit koninklijke vervoermiddel ‘opgepimpt’ met messing delen en geheel afgemonteerd met rvs. Wil je de blits maken deze lente en zomer? Dan is dit het juiste karretje! Een stukje zeer functionele en betaalbare kunst!