De Dutch World Bikes-Methode.

Dutch World Bikes heeft inmiddels een flink aantal kwaliteitsfietsen op voorraad. Maar met de benaming ‘kwaliteitsfietsen’ doen we ze eigenlijk tekort. Dit zijn vintage Nederlandse rijwielen met een bouwjaar tussen de jaren 40 en 70. Stalen rossen zoals ze niet meer gemaakt worden. Ze hebben karakter en levenservaring. Hoe je het ook wendt of keert; dit is Nederlands erfgoed dat we moeten koesteren. Erfgoed in prachtige kleuren en met sublieme striping. Hieronder lees je wat Dutch World Bikes doet om deze rijwielen van weleer te behouden voor de toekomst.

Dit doen we precies.

Hieronder lees je wat Dutch World Bikes doet om deze rijwielen van weleer te behouden voor de toekomst.

  1. De fiets wordt gestript en alle nog bruikbare delen worden gereviseerd.
  2. Het frame, de voorvork, (meestal) de spatborden en eventueel andere gelakte delen behouden de originele lak en striping.
  3. Deze onderdelen worden behandeld met een roeststopper en vervolgens gespoten met een blanke tweecomponentenlak om de oude glorie onder een sterke glanslaag te vangen!
  4. De wielen worden opnieuw gespaakt met Sapim spaken en messing spaaknippels.
  5. Het achterwiel krijgt een nieuwe naaf. Opties zijn: een Sturmey Archer Duomatic, een Sturmey Archer drie- of vijfversnellingsnaaf of de trapondersteunende elektrische Zehus-naaf.
  6. De fiets wordt afgemonteerd met roestvrijstalen bevestigingsmateriaal en eventueel messing sierdelen.
  7. Optioneel kan de fiets ook gepersonaliseerd worden. Met je eigen naam of bedrijfsnaam.

Als de fiets klaar is, is het geen fiets meer. Het is een waar rijwiel dat nog heel lang meegaat. En daarom is de menselijke factor ook belangrijk voor ons. Dus heb jij specifieke wensen over hoe jouw persoonlijke Dutch World Bike eruit moet komen te zien? Laat het ons dan weten en wij maken jouw vintage rijwieldroom werkelijkheid.