BlogVerrassend modern vintage

Heerlijk vintage
Eigenlijk ben ik net zo vintage als de fietsen die ik onder handen neem. Sinds 1997 ben ik eigenaar en grafisch designer bij Vormidabel Reclame & Communicatie, maar in een ver verleden was ik werkzaam als fiets- en bromfietsmonteur. Die fietskriebels zijn altijd gebleven. In 2018 kwamen deze twee vakgebieden definitief samen, met het idee om Nederlandse fietsen uit de jaren 50, 60 en 70 een nieuw leven te geven als vintage urban designfietsen. Dus sinds 2018 heet mijn bedrijf officieel Vormidabel Reclame, Communicatie en Fietsdesign. Waarbij die laatste discipline beter bekend is als Dutch World Bikes.

Vintage Ebike. 'Hoe dan??'
De eerste bikes zijn inmiddels al van de band gerold. De kopers krijgen vaak verrassende reacties. 'Een fiets uit 1958 electrisch aangedreven. Hoe dan??' Hiervoor is de ingenieuze achternaaf verantwoordelijk. De Zehus-achternaaf zorgt voor een constante trapondersteuning tot 25 km/uur. Geen kabels, accu's of andere elektrische ongein. Alles zit in de achternaaf verborgen. Met terugtrappen rem je de fiets af en wordt de verborgen accu opgeladen. Als je de fiets ’s nachts even aan de stroom hangt, heb je de volgende dag minimaal 30km lang trapondersteuning. Bovendien is de Zehus-naaf is zo goed als geruisloos.

Traceerbaar
Weet je even niet waar je fiets is gebleven? Dan traceer je 'm via een app op je telefoon, waarmee je je fiets ook nog op slot kunt zetten. De naaf wordt dan geblokkeerd en is niet meer bruikbaar.

Waarom eigenlijk een vintage Ebike?
Op de Nederlandse wegen krioelt het tegenwoordig van de electrische fietsen. Jammer genoeg zijn deze allemaal vaak van hetzelfde laken een pak. Grote accu's in het zicht en net iets teveel kabelwerk. Zo niet een electrische Dutch World Bike. Een fiets met de kwaliteit en het design uit de jaren 50, 60 en 70 en dan ook nog onzichtbaar electrisch. Een proefritje en je bent helemaal verkocht. Wind van voren, heuvel op, maakt niet uit. Gewoon rustig doortrappen en je gaat onbezweet van A naar B. De kopers van deze stalen rossen mogen ook geen fietsers genoemd worden maar veranderen in rijwieleurs.

Read More